Melodisen heavy metalin asiaa ajava kuopiolais-kajaanilais-oululais-sonkajärveläinen Lazy Bonez on ollut enempi vähempi hiljaa reilut pari vuotta, mutta tänä aikana on valmisteltu seuraajaa vuonna 2015 ilmestyneelle ”Alive”-kakkosalbumille. Ensimmäinen näyte alkuvuodesta 2019 julkaistavasta kolmosalbumista onkin ”Calling the Wild” -niminen kappale, joka julkaistaan nyt niin digisinglenä kuin lyriikkavideonakin.

”Calling the Wildin synnyttäminen jo pari vuotta sitten avasi jonkinasteisen sävellyslukon sekä minulta että bändimme kitaristilta Mikolta. ”Alive”-albumin jälkeen meistä tuntui, että uusia sävellyksiä ei vaan tule, ja kun väkisin ei biisejä kannata tehdä, pitää niiden antaa tulla kaikessa rauhassa ajan kanssa.

Kappaleen tempohan on varsin rauhallinen ja se on varmasti myös hitain biisi tulevalla albumilla. Kyse ei ole kuitenkaan mistään slovarista, vaan ennemminkin taistelutahtoa ja uskoa kriiseistä selviytymiseen henkivästä teoksesta. Vaikka en tietoisesti kirjoitakaan sanoituksia omasta elämästäni, niin jotain heijastumia omista tunnetiloistani sanoituksiin aina väistämättä päätyy. Mutta näinpä tilanne taitaa olla useimmilla tekstittäjillä, elämästähän lauluissa usein kerrotaan ja niin myös Calling the Wild -biisissä”, yhtyeen basisti Jaakko Kauppinen avaa kappaleen taustoja.

Kuopiolaisen valokuvaajan Jussi Hevanderin tekemä lyriikkavideo ”Calling the Wild -biisiin on katsottavissa osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=0kUCOUoPF1Y

Lazy Bonez keikalla ensi kesänä Laukaan Peurungassa järjestettävällä John Smith Rock Festival -tapahtumassa 20.7.2018

KOKOONPANO
Tommi ”Tuple” Salmela – laulu
Heikki Polvinen – koskettimet
Janne Tolsa – koskettimet
Topi Kosonen – rummut
Jaakko Kauppinen – basso
Mikko Niiranen – kitara
Markku Mähönen – kitara

DISKOGRAFIA
Vol. 1 (E·X·R Metal 2013)
Alive (E·X·R Metal 2015)

https://www.facebook.com/LazyBonezOfficial

Share in
Tagged in