Jarkko Aholalta on odotettu uutta musiikkia, ja nyt sitä taas saadaan! Ensi perjantaina 18. marraskuuta julkaistavalla uudella Romanssi-albumilla kuullaan karismaattisen rock-tenorin tulkintoja klassikkokappaleista.

Ajatuksena oli yhdistää hänen menestyksekkäiden joululevyjensä äänimaailmaa tuttuihin ja hieman tuntemattomampiinkin populäärimusiikin klassikoihin. Janne Huttusen tuottamalla albumilla on mukana Jarkolle tärkeitä kappaleita ja hänen omaksi tuntemaansa laulutyyliä, mutta myös vieraita sävellyksiä.

– Vaikka viime vuoden lopulla ajatuksenani oli vaihteeksi siirtyä oman musiikin tekemisen pariin, kävi pian selväksi että aikataulu olisi ollut liian kireä tämän vuoden julkaisulle. Olen saanut kyselyitä uudesta levystä niin paljon, että pitihän sellainen saada kuulijoille aikaiseksi, Jarkko sanoo.

Valmista levyä kuunnellessa huomaa, että se on paikoin aiheiltaan melko raskas ja melankolinen, kuten kappaleet Jos nyt menet pois tai Muisto vain jää osoittavat. Vastapainoksi mukana ovat komeat ja mahtipontiset Merimies, Love Of My Life ja Pilvi taivaan peittää. Minä olen muistanut nousee Jarkon tulkitsemana uudelle tasolle, ja joululevyistä tuttua tunnelmaa löytyy puolestaan Oravan laulusta.

Jarkko Ahola tuli aikoinaan tunnetuksi euroviisuissakin Suomea edustaneen Teräsbetonin laulajana. Jarkon ensimmäinen sooloalbumi Ave Maria – Joulun klassikot (2012) on myynyt tuplaplatinaa ja Suojelusenkeli – Joulun klassikot 2 (2014) platinaa. Hänet nähtiin viime kaudella MTV3:n supersuositussa ohjelmassa Tähdet, tähdet.

 

Share in
Tagged in