Manowar -yhtyeen lanseeraama Magic Circle Festival laajentaa esiintyjäkattaustaan
ja 26.7 festarilavalla nähdään myös legendaarinen suomalainen heavy-yhtye Teräsbetoni,
joka tekee ainutlaatuisen come back -keikan festivaalin yhteydessä.

Teräsbetonin vokalisti-basisti J.Ahola kommentoi: ”Vaikka Teräsbetonin ei pitänyt tänä vuonna aktivoitua, emme voineet kuin teroittaa kirveet ja kaivaa nahkapanssarit etuajassa esille saadessamme kutsun Manowarin Magic Circle -festivaalin artistikattaukseen. Manowar on yksi kovimmista heavy metal -bändeistä ikinä ja eräs syy siihen, että ylipäätään halusin muusikoksi. Illasta tulee varmasti ikimuistoinen. Tervehdys ja tappo!”

”On mykistävä kunnia saada esiintyä näiden ikonien kanssa samalle yleisölle. Olemme ylpeitä, ettei työmme ole jäänyt Manowarilta huomaamatta ja tulemme lunastamaan meihin kohdistuvat odotukset – yhdessä festivaalien soturijoukon kanssa!”, jatkaa Järvinen.

Muina julkistuksina Magic Circle Festivalilla nähdään Imperia ja Hostile -yhtyeet. Sinfonista metallia soittava Hollantilainen Imperia on nähty aiemminkin Suomessa Tuska Festivaalilla vuonna 2007. Britanniasta kotoisin olevan raskaan metallin yhtye Hostilen riveissä nähdään myös Judas Priest -yhtyeestä tutun Ian Hillin poika Alex Hill.

Manowar tuo Helsingin Magic Circle Festivaalille mukanaan oman tuotantonsa ja mittavat lavastuksensa, joihin on perinteisesti kuulunut monenlaista soturihenkistä rekvisiittaa. Magic Circle Festivalissa on pääosassa musiikki, mutta siellä järjestetään myös monenlaisia aktiviteetteja tapahtuman yleisölle. Aiemmilla festivaaleilla on nähty mm. Manowar-museo, eukonkantoa sekä oluenjuontikilpailuja. Manowarin keulakuva Joey DeMaio hehkuttaa, että Magic Circle Festival tarjoaa ainutkertaisen festarikokemuksen ja on samalla puitteiltaan sekä tuotannoltaan yksi kaikkien aikojen näyttävimmistä heavy konsepteista.

Edellisen kerran Manowar vieraili Suomessa viime keväänä, jolloin Helsingin The Circuksen ja Tampereen Pakkahuoneen konsertit myytiin loppuun ennätysajassa. Magic Circle Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 25.–26. heinäkuuta ja kyseessä on samalla Manowarin ainoa esiintyminen Pohjoismaissa ensi kesänä. Festivaalin liput maksavat alkaen 75 euroa + toimituskulut Tiketissä ja Lippupisteessä.

Lehdistökuvat: www.rle.fi/medialle
Festivaalin kotisivut: www.magiccirclefestival.com
Manowarin kotisivut: www.manowar.com
Manowarin suomalaiset fanisivut: www.manowarfinland.com
Magic Circle Festival -facebookissa: www.facebook.com/magiccirclefestival2014

Lisätiedot festivaalista medioille: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, tomi.lindblom@visualmedia.fi
Artisteihin liittyvät kyselyt ja haastattelupyynnöt: Sami Vepsäläinen, p. 045 866 6553, sami@rle.fi

TB_ryhmä

Share in
Tagged in