Parivaljakko löysi toisensa 3-vuotiaina hiekkalaatikolta tappelemasta kaivurin käyttöoikeuksista, mutta ovat sen koommin eläneet hieman sopuisammin löydettyään yhteisen rakkauden: musiikin.

Frogley soitti ensimmäiset keikkansa jo 9-vuotiaana isänsä tanssibändissä, ollen se pieni rumpalipoika, jolle kaikki täti-ihmiset kantoivat kaikki irtohilunsa rumpujen vieressä olevaan hattuun.

Riitiksen kanssa he aloittivat yhteiset bändikokeilut teinivuosien huumassa ja viimein
vuonna ’85 napsahti Suosikin Rock-Kuninkuus voitto ja levytyssopimus CBS Recordsin kanssa. Bändi oli SKÄDÄM ja nyt Frogley seisoi mikkitelineen varressa.

Skädämiltä on jäänyt ikivihreänä elämään ”Katujen Kuningatar”, josta Seinäjoen Tangomarkkinoilla on jo rustattu tangoversiokin ainakin pariin otteeseen.

90-luvun alussa Frogley liittyi Yö-yhtyeeseen ja viihtyikin sen rumpupallilla seuraavan vuosituhannen puolelle. On ehtinyt soittaa ja levyttää myös Juicen bändissä, Dave Lindholm & Canpaza Gypsys -kokoonpanossa sekä Dingossa.

Frogley on julkaissut soolotuotantoa yhdessä Riitiksen kanssa vuosien mittaan yhden kokopitkän, FROGLEY – KUVIA, ja viiden sinkun verran – singleistäkin piti kasvaa kokonaisia levyjä, mutta jäivät lyhytkasvuisiksi.

Liittyi ’12 veljensä luotsaamaan Cold Sweat –yhtyeeseen, jonka tänä vuonna julkaistulla kakkosalbumilla BROADCAST INTERFERENCE hän laulaa. Yllättäen leijonanosan Cold Sweatin biiseistä on kirjoittanut Riitis…

Viime aikoina hänet on saattanut bongata teatterin puolelta; mm. Tampereen Palatsi-teatterin Queen, Beatles ja Hurriganes musikaaleista, joissa on joutunut laajentamaan repertuaariaan myös näyttelemisen puolelle. Elokuussa ’13 hän muutti perheineen Espanjaan, mistä käsin käy kotimaassaan keikoilla aina tarvittaessa.

Riitis on jo viitisentoista vuotta kuulunut enemmän tai vähemmän vakituisesti Muska Babitzinin taustajoukkoihin, ensin kitaristina ja bändiliiderinä ja nykyään enemmän Muskan musiikillisena tuottajana ja sovittajana. Vuoden 2013 Syksyn Sävelessä kuullaankin heidän yhteistyötään Esa Elorannan kynäilemällä ”Nämä Kyyneleet” -kappaleella.

Hän myös pyöritti noin 15 vuotta jo legendaksi muodostunutta Tampereen Henry’s Pubin joka sunnuntaista Featuring Clubia yhtenä musiikki-isännistä, luotsaten house bändiä vierailevien artistien kera. Lavalla hänen säestämänään ovat viihtyneet mm. Olli Lindholm, Pate Mustajärvi, Virve Rosti, Irina, Vesa Jokinen, Sani, Petra, Pete Parkkonen, Erin, Jussi Hakulinen, Ile Kallio, Kirsi Ranto, Jussi Rainio, Ressu Redford, Jussi Selo, Päivi Lepistö, Timo Kotipelto… Lista jatkuu ja jatkuu.

Riitis viihtyy enimmäkseen omalla pajallaan, rustaillen biisejään maailmalle ja tehden tilaustöinä eri artisteille sovituksia sekä kokonaisia tuotantoja.

Tervetuloa DragonWhitelle!

FR

Share in
Tagged in