Guitar Slingers iskee Bostonin hittislovarilla
– Amanda on yhtyeelle pitkäaikainen ”kuin oma biisi”, joka löysi vihdoin muotonsa tuottaja Jimmy Westerlundin kanssa
 

Guitar Slingers julkaisee vielä tänä vuonna seuraavan albuminsa. Valmistautuminen rockyhtyeen pitkäsoittoon alkoi lokakuussa 2022, kun Guitar Slingers palasi levylle ja estradeille Freedom Day -singlen myötä.

Toinen siivu tulevalta levyltä on nyt uunituore. Amanda on biisinä vanha, mutta Guitar Slingers tunsi vasta nyt, että kappale on löytänyt lopullisen paikkansa yli 30-vuotiaan bändin tuotannossa.

Amandan alkuperäisversio soi Boston-yhtyeen vuoden 1986 Third Stage -albumin avausraitana ja hittisinglenä.

”Amanda on ollu Slingersin setissä ihan alkuajoista asti. Siitä on tullut vähän niin kuin meidän oma biisi. Meillä on ollut aina mielessä äänittää se levylle asti. Nyt viimeinkin saatiin se tehtyä Jimmy Westerlundin kanssa. Olen todella tyytyväinen kappaleen tuotantoon ja sitä kautta syntyvään yleissoundiin”, laulaja Jore Marjaranta toteaa.

Kitaristi Ben Granfelt löysi tulevaa pitkäsoittoa suunnitellessaan slovarin kokoisen aukon kokonaisuudessa.

”Nyt kun ollaan äänittämässä uutta matskua, niin huomasin, että en ollut säveltänyt ainoatakaan balladia. Amanda oli tietenkin oikea ratkaisu siihen ”ongelmaan”. Guitar Slingersin versio on Jorea parhaimmillaan; täydellinen suoritus”, Granfelt kehuu.

Suomalaisen AOR:n johtotähti on vuonna 2023 uransa parhaassa iskussa. Kokeneiden ja kovakuntoisten muusikoiden yhtye teki mittavan uran 1990-luvulla ja meni sittemmin tauolle, kun bändin jäsenet työllistyivät kukin tahoilleen. Nyt Guitar Slingers on taas täällä: tällä kertaa herkästi ja suurella tunteella, kuten Amandan luonteeseen kuuluu.  

Guitar Slingers on:
Jore Marjaranta, laulu
Ben Granfelt, kitara, laulu
Petri Auer, koskettimet
Vesa Kääpä, basso, laulu
Kai Jokiaho, rummut.

Tulevat Guitar Slingers -keikat:
6.4. Hyvinkään Sali, Hyvinkää
15.4. Krapin Paja, Tuusula
26.4. Sellosali, Leppävaara
7.7. On the Rocks, Helsinki

Share in
Tagged in