Suomalaiseen popmusiikkimaailmaan on saatu todellinen yllätyspari juuri julkaistun Sanin ja Tommi Soidinmäen yhteisen dueton myötä. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun nämä kaksi pitkän linjan laulajaa ovat levyttäneet yhdessä. Ensilunta-niminen laulu kertoo rakkaudesta ja tunteiden voimasta. Samalla laulu nostaa Tommi Soidinmäkeä tanssilavojen ja tangojen syövereistä ja tuo hänessä esille täysin uudenlaisia poplaulajan piirteitä.

– Yhteistyö Tommin kanssa sujui hienosti. Hän on taitava laulaja ja löysimme heti studiossa yhteisen tavan toimia, kertoo Sani. – Biisi on upea ja Tommin äänessä on syviä sävyjä, jotka sopivat sen sanomaan täydellisesti, Sani jatkaa.

Ensilunta on Maki Kolehmaisen säveltämä ja Sana Mustosen sanoittama. – Tykästyin lauluun ensikuulemalla. Siinä on kiehtovaa jännitettä ja perinteisistä iskelmistä poikkeava tunnelma. Laulu on samaan aikaan rakkauslaulu ja kahden kaihoisan ihmisen kiintymyksen osoitus toisiinsa, toteaa Tommi Soidinmäki.

Sani nousi koko Suomen tietoisuuteen Aikakone-yhtyeen myötä 1990-luvun puolivälissä. Sittemmin hän on tehnyt monia sooloalbumeita ja myös laulanut duettoja useiden maamme ykkösartistien kanssa. Tommi Soidinmäki on vuoden 2004 tangokuningas ja on noussut sen jälkeen yhdeksi maamme kysytyimmistä miesartisteista tanssi- ja konserttilavoilla. Lisäksi Soidinmäki on ollut mukana näyttelijänä useissa eri teatteriproduktioissa.

– Oli upeaa seurata näiden kahden huikean artistin työskentelyä, kertoo Maki Kolehmainen. – Olin säveltänyt Ensilunta-laulun jo jokin aika sitten odottamaan oikeita tulkitsijoita. Kun idea Tommin ja Sanin duetosta syntyi, ymmärsin heti, että juuri tämä on oikea kappale heille, Kolehmainen jatkaa.

Tommi Soidinmäki on levyttänyt aiemmin duettoja mm. Saija Tuupasen ja Eija Kantolan kanssa.

– Tämän uuden biisin myötä siirryn askeleen lähemmäksi popmaailman tunnelmia. Ensilunta on minulle täysin uudenlainen laulu ja olemme Makin kanssa jo suunnitelleet sille jatkoa. En hylkää tanssi- ja iskelmälavoja mutta luvassa on lisää uudistumisen askelia myös jatkossa, Soidinmäki lupaa.

Ensilumi-kappale on kuultavissa Spotifyssä: https://open.spotify.com/track/5g7oM1BKQEJaTtBOPJ7v5O

Lisätiedot medioille ja haastattelupyynnöt: Tomi Lindblom, p. 040 – 528 8485, tomi.lindblom@visualmedia.fi

Share in
Tagged in