Infernon jo vuoden metallidebyytiksi ennustama levy on saanut pääosin todella ylistävää kritiikkiä

Suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2013 Uuden Musiikin kilpailusta nousseen metallibändi Arionin elokuun 22. päivä Suomessa julkaistu esikoisalbuminsa ’Last of Us’ meni suoraan Suomen virallisen listan sijalle 13. Huolella tehty levy sisältää kymmenen biisiä, jotka esittelevät uuden kotimaisen metallisuuruuden, minkä myös useat kriitikot ovat huomanneet. Levyn saama kritiikki on ollut pääosin erittäin ylistävää. Alla muutamia otteita jo julkaistuista levyarvioista:

“Vuoden metallidebyytti? Kotoisen melodisen metallin tämän hetken kuumin nimi on tehnyt pelottavan upean ja kaikin puolin täysipainoisen debyyttialbumin. Kymppiraitaisen voi käytännössä sanoa olevan yhtä hittiä alusta loppuun. Ja sävellyksellinen osaaminen on vain yksi levyn ansioista.”

****, 1/2 Inferno 7/2014

“Viidestä alle parikymppisestä pääkaupunkiseutulais­nuoresta koostuva Arion pistää kotimaisen melodisen metallin kaikkien aikojen parhaiden levyjen järjestyksen uusiksi heti esikoisalbumillaan.”

– Inferno 6/2014

”Voi pojat, nyt jysähti! Uuden musiikin kilpailussa lupauksia herättäneen pääkaupunkiseutulaisen Arionin debyyttialbumilta oli toki helppo toivoa mainetekoja, mutta komealta soundaava Last of Us ylittää kovimmatkin odotukset mennen tullen. Sinfonisen, melodisen ja voimakkaan metallin laveissa maisemissa operoivan Arionin kollektiivinen sävellyskynä on käsittämättömän terävä ja maukkaasti soitettuihin kappaleisiin on päätynyt roppakaupalla oivaltavia riffejä, tarttuvia melodioita, tyylikkäitä sooloja, mahtipontisia orkestraatioita ja ilmeikkäitä laulusuorituksia”

– Timo Isoaho / Soundi 8/2014

“Japanissa 
Suomea ennen markkinoille tuupattu esikoisalbumi vyöryttää vetoavan sinfonista 
metallia, panostaen muhkeisiin orkestraatioihin ja riffeihin. Osaavan 
kokoonpanon maestroksi ilmoittautuu komeaääninen laulaja Viljami Holopainen. 
Vasta 19-vuotias kyky venyttelee nielurisojaan hämmentävän kypsällä tavalla.”

– Ilkka ja Pohjalainen ****

“Arion on valmis suurille estradeille. Suomalaiselle musiikkitaivaalle on syttynyt uusi tähti, Arion, jolta on lupa odottaa paljon.”

– Länsiväylä 22.8.2014

“Loppupeleissä yhtään mainitsemisen arvoista lekaa ei sada päähän kertaakaan. Ongelmaksi muodostuu kokonaisuus, jossa kaikki on jo lähdöstä liian kohdallaan”.

– Henri Eerola / Soundi 8/2014 **

Melodista metallia soittavan Arionin 18-20 -vuotiaat muusikot ovat teknisesti erittäin taitavia. Levyltä on julkaistu jo singlenä kappale ’Shadows’. Lisäksi albumilla olevat kappaleet ’Lost’ ja ’Seven’ löytyvät viime vuonna julkaistulta ’New Dawn’ EP:ltä. Matias Kupiaisen (Stratovarius) tuottama levy ehdittiin julkaista heinäkuussa jo sekä Etelä-Koreassa että Japanissa, jossa levyn julkaisusta vastaa paikallinen levy-yhtiö Marquee, jonka edustuksessa ovat myös mm. Sonata Arctica ja Children of Bodom. Näiden lisäksi levy julkaistaan syyskuussa Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä ja Taiwanissa.

“Arionin melodinen metalli mausteenaan sinfoninen kosketinsoitto toimii mainiosti. Arion on tulevaisuuden uusi tähtibändi.”

– BURRN (Jpn) 2014.08

Kuuntele Shadows Spotifyssa

Arionin lehdistökuvat

 

 

 

Share in
Tagged in