Suomen lisäksi Last of Us julkaistaan Itävallassa, Saksassa, Sveitsissä ja Taiwanissa. Japani ja Etelä-Korea julkaisivat levyn jo heinäkuussa.

Suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2013 Uuden Musiikin kilpailusta noussut metallibändi Arion julkaisee esikoisalbuminsa ’Last of Us’ Suomessa 22.8.2014. Huolella tehty levy sisältää kymmenen biisiä, jotka esittelevät uuden kotimaisen metallisuuruuden. Melodista metallia soittavan Arionin 18-20 -vuotiaat muusikot ovat teknisesti erittäin taitavia. Levyltä on julkaistu jo singlenä kappale ’Shadows’. Lisäksi albumilla olevat kappaleet ’Lost’ ja ’Seven’ löytyvät viime vuonna julkaistulta ’New Dawn’ EP:ltä.

“Viidestä alle parikymppisestä pääkaupunkiseutulais­nuoresta koostuva Arion pistää kotimaisen melodisen metallin kaikkien aikojen parhaiden levyjen järjestyksen uusiksi heti esikoisalbumillaan.” Inferno 6/2014

Matias Kupiaisen (Stratovarius) tuottaman levyn julkaisua juhlistetaan levynjulkaisukeikalla Helsingin Tavastialla 29.8.2014. Arionin lämmittelijänä kuullaan keväällä kakkosalbuminsa julkaissutta progressiivisen voimametallin yhtyettä Adamantraa.

Arion tarjoaa ystävilleen lisäksi mahdollisuuden tutustua albumin jo päivää ennen sen julkaisua. Helsingin Bar Bäkkärillä järjestetään bändin itsensä isännöimä levyn ennakkokuuntelu torstaina 21.8.2014. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

ARIONIN MATKALLA MAAILMALLE

Melodista metallia soittavan Arionin kansainvälinen ura on lähtenyt vauhdilla liikkeelle. Ennen kotimaan julkaisua näiden pääkaupunkisedulta kotoisin olevien metallitaitureiden levy ehdittiin julkaista jo sekä Etelä-Koreassa että Japanissa, jossa levy on napannut jo loistoarvostelut japanin arvostetuimmassa metallilehdessä Burrn. Japanissa levyn julkaisusta vastaa paikallinen levy-yhtiö Marquee, jonka edustuksessa ovat myös mm. Sonata Arctica ja Children of Bodom. Näiden lisäksi levyn julkaisusta on sovittu jo Itävaltaan, Saksaan, Sveitsiin ja Taiwaniin.

“Arionin melodinen metalli mausteenaan sinfoninen kosketinsoitto toimii mainiosti. Arion on tulevaisuuden uusi tähtibändi.” BURRN 2014.08

ARION – LYHYT OPPIMÄÄRÄ

Arion sai alkunsa vuonna 2011 Sibelius Lukiossa, missä rumpali Topias Kupiainen ja kosketinsoittaja Arttu Vauhkonen alkoivat soitella yhdessä. Pian he löysivät basistikseen Georgi Velinovin. Siitä ei mennyt kauaa, kun taitava kitaristi Iivo Kaipainen liittyi mukaan ja bändin perusta alkoi olla kasassa. Puolisen vuotta myöhemmin matkaan tarttui vielä bändin tuleva solisti Viljami Holopainen ja Arionin rivit olivat valmiit.

Eikä Arion tarvinnut kuin yhden biisin saadakseen maanlaajuista huomiota. Kesällä 2012 bändi sai valmiiksi ensimmäisen nauhoituksensa. Tämä oli melodista ja sinfonista metallia edustava ‘Lost In Woods’ –biisi, jonka bändi päätti lähettää Uuden Musiikin Kilpailuun. Kappale valittiin mukaan 540 ehdokkaan joukosta ja kilpailun aikana se kirjoitettiin osittain uusiksi ja nimettiin ytimekkäästi ‘Lost’iksi.

Paitsi radiosoittoa ja mediahuomiota, poiki osallistuminen Uuden Musiikin Kilpailuun Arionille myös levytyssopimuksen Spinefarmin perustajan Riku Pääkkösen Ranka Kustannus –levymerkin kanssa.

Arion-Last_of_Us_1500

facebook.com/OfficialArion

Arionin lehdistökuvat: http://www.rankakustannus.fi/press/arion/index.html

Share in
Tagged in