Lahtelainen metalliyhtye Tuoni julkaisee kolmannen täyspitkän albuminsa maaliskuun 7. päivä. ”Kuolonpyörä” –nimeä kantava albumi julkaistaan Playground Musicin toimesta ja sisältää yhdeksän uutta kappaletta. Albumin materiaalista on juuri julkaistu maistiaisena kappale ”Hiljaisuus tappaa rauhan”. Albumilta on aiemmin julkaistu ”Räsäinen risti” –musiikkivideo.

Katso ”Hiljaisuus tappaa rauhan” –kuvavideo: http://www.youtube.com/watch?v=pi6boeMjZ34

Katso ”Räsäinen risti” –musiikkivideo: http://youtu.be/1kFteN3u52Y

Vuonna 2005 ”Elävät & Kuolleet” –albumilla debytoineen Tuonen musiikki on tänä päivänä äärimmäisyyksiin vietyä metallipaahtoa, punkkarin asenteella toteutettuna. Pakettia hämmentävät hetkittäin suuressakin roolissa olevat melodiat ja ohjelmoinnit. Konemaailmaa värittävät metallimiehen perustyökalut kuten rälläkkä, levyleikkuri, hitsipilli ja moukari. Sanoituksellisesti ”Kuolonpyörä” käsittelee ihmisen elämää oravanpyörässä ja ottaa kantaa paikoitellen myös aikamme outouksiin ja epäkohtiin.

Ensimmäiset vuotensa vaihtelevien kokoonpanojen kanssa toiminut ryhmä on muutaman viime vuoden aikana asettunut ihanteelliseen muotoonsa. Ennen yhtyeen toista albumia ”Tuli Kulkee” (2007) liverumpalina aloittanut Heikki Saari kiinnitettiin kesällä 2012 yhtyeen vakituiseksi jäseneksi. Reilu vuosi Heikin ensiesiintymisen jälkeen kitaristin tontin otti haltuunsa useissa paikallisissa metalliorkestereissa sorminäppäryyttään harjoittanut Tomi Luoma, jonka välitön ja tinkimätön asenne on ollut omiaan hiomaan kokoonpanosta entistä yhtenäisemmän. Yhtye lähtee toiselle vuosikymmenelleen entistä kovemmalla sykkeellä; temmon noustessa uusille kymmenluvuille.
TUONI – KUOLONPYÖRÄ (7.3.2014)

1. S.A.N.O. S.E.
2. Ensimmäistä viimeistä päivää
3. Piina (Käännösversio Prodigyn kappaleesta ”Breathe”)
4. Räsäinen risti
5. Hiljaisuus tappaa rauhan
6. Raja
7. Kuolonpyörä
8. Totaalisen hulluuden tila
9. Epämaailman tositähti
Tuoni:
Aksu Hanttu – laulu
Jaakko Teittinen – laulu
Tuomas Leinonen – basso
Tomi Luoma – kitara
Heikki Saari – rummut

www.tuoniyhtye.net

TUONI Photo: Jani Mahkonen for Loma Graphics

Share in
Tagged in