AHOLAN UUSI ALBUMI ON HEVARIN MÄRKÄ PÄIVÄUNI

Jarkko ”J.” Ahola on tuttu monenlaisista musiikkikuvioista aina joululauluista Metallitotuuteen. Miehen luotsaama AHOLA –yhtye edustaa rehellistä, monipuolista ja tinkimätöntä hard rockia, jossa kuuluu yhtyeen oman tumman sävelkynän lisäksi kaikuja rockin ja heavy metallin kulta-ajoilta. Yhtyeen toinen pitkäsoitto ”Tug Of War” julkaistaan 21. maaliskuuta ja albumin ensimmäinen maistiainen ”Road of Creation” on nyt kuultavissa Youtubessa.

”Tämä on jotain, mikä täytyi tehdä”, toteaa Ahola, ja jatkaa että ”musiikkitarjonnassa tuntuu olevan suuri AHOLAn mentävä aukko. Hevirokin suuruudet ovat meidän diggareiden suruksi joko hornan rokkikuorossa, lopettaneet tai hiipumassa.” Jarkko Ahola täsmentää, että ei tietenkään edes kuvittele astuvansa klassikoiden varpaille, mutta tietää tilausta olevan, koska tekee sellaista musiikkia, jota itsekin haluaisi kuunnella.

Ajatus omasta rokin kielellä esiintyvästä bändistä syntyi jo vuonna 2008, mutta bändi löysi lopullisen muotonsa vasta 2011, kun AHOLAn jäseniksi vahvistui itsensä vokalisti-kitaristin lisäksi Antti Karhumaa, Jari Laitinen ja Antti Mäkelä. Jo tuolloin ajatuksena oli säveltää musiikkia ennakkoluulottomasti rajoja hyvällä maulla rikkoen. Bändin ensimmäinen albumi Stoneface ilmestyi 2012 ja bändi sai heti yhtä tinkimättömiä faneja ja hyviä arvioita ympäri maailman.

”Ensimmäinen levymme onnistui hyvin ja nostimme riman korkealle, joten meillä oli työtä tehdä Tug Of Warista vielä parempi, mutta hyvällä tuotannolla ja biiseillä syntyi jokaisen rokkarin ja hevarin märkä päiväuni sekä musiikkidiggarin pakko-ostos”, päättää Ahola.

AHOLA_promo_1

Share in
Tagged in