90-luvun superbändi Guitar Slingers palaa täydellä voimalla!

Jimmy Westerlundin tuottama mahtipontinen Freedom Day -single on esimakua ensi vuonna julkaistavalta albumilta.

Jore Marjarannan ja Ben Granfeltin luotsaama Guitar Slingers aiheutti positiivista kaaosta 1990-luvulla olleen tuon vuosikymmenen suosituimpia bile-rockbändejä, ja bändi nähtiin myös muun muassa Lynyrd Skynyrdin, Meatloafin ja Deep Purplen lämmittellijänä. Bändi sai myös kansainvälistä menestystä esiintyen esimerkiksi kiertäen ympäri Euroopan Wishbone Ashin kanssa vuonna 1998. Kyseessä oli upea kiertue, joka johti myös Granfeltin liittymiseen Wishbone Ashiin 2001.

Guitar Slingers ei koskaan varsinaisesti laittanut pillejä pussiin, mutta toiminta hiipui väistämättä perustajajäsenten keskittyessä omiin uriinsa, ja kesti yli 15 vuotta ennen kuin aika oli kypsä jälleen yhteisille askelille. Jo vuonna 2019 virinnyt, mutta tuolloin pandemian torppaama paluu on nyt hieno tosiasia.

Tänään julkaistu uusi Freedom Day -single kuvastaa hyvin niin bändin sisäisiä kuin koko pandemiasta toipuvan ihmiskunnan tuntoja .Freedom Day on mahtipontinen ja hyväntuulinen kappale musiikin tärkeydestä kaikkien elämässä.

”Tammikuussa 2022 heräsin ammulla otin kitaran käteen ja biisi syntyi viidessä minuutissa – en tiedä miksi, mutta tuntui vaan siltä, että ’tää on hyvä’. Tekstin valmistui pari kuukautta myöhemmin, kun olin varmistamassa omaa Saksan-kiertuetta ja yhteydessä saksalaisiin promottoreihin. Kaikki hokivat samaa… ’Wen ze Freedom Day comes vi vill rock again!’ Se jäi mieleen”, Ben Granfelt kertoo.

“Ben on tehnyt hienon uuden laulun, joka on mielestäni ehdottomasti Guitar Slingersin paras biisi ikinä. Se kiteyttää täydellisesti sen fiiliksen, kun vihdoinkin voimme palata keikoille ja voimme kohdata yleisömme, iloiten elämästä ja nauttien livemusiikista”, Jore Marjaranta lisää.

Kyseessä on myös ensimmäinen yhteistyössä tuottaja Jimmy Westerlundin kanssa tehty kappale. Aiemmin muun muassa One Desiren, Jonne Aaronin sekä Brother Firetriben biisejä hiteiksi loihtinut Westerlund ja Ben Granfelt työstävät tällä hetkellä lisää materiaalia Guitar Slingersin ensi vuodelle kaavaillulle uudelle studioalbumille.

Tuota levyä odotellessa bändi on julkaisssut alun perin vuonna 1999 ilmestyneen That Little Something -albumin viimein myös diginä. Bändi on myös aktivoitunut jo nyt keikoille, joista seuraavat kuullaan joulukuun alussa.

“Bändin tarkoitus oli aina viihdyttää yleisöä yhtä paljon kun itseämme hyvällä musiikilla ja pitää hauskaa, ja näinä aikoina se on vielä tärkeätä että päästään pois rankasta arkitilanteesta ja mailman tilanteesta edes hetkeksi meidän keikoilla.”

Näe Guitar Slingers livenä:
8.10 Möysän Musaklubi, Lahti
12.10 Tavastia, Helsinki
1.12 YO-Talo, Tampere
2.12 Legends of Rock, Kajaani

”Meidän musiikki luokitellaan aikuisrokiksi (AOR), ja nyt kun viihdoin ollaan aikuisia niin homma toimii hyvin, osataan jopa soittaa oikein”, kertoo Ben Granfelt veistelee.


Guitar Slingers on:
Jore Marjaranta, laulu
Ben Granfelt, kitara, laulu
Petri Auer, koskettimet
Vesa Kääpä, basso, laulu
Kai Jokiaho, rummut

Freedom Day Spotifyssä: https://open.spotify.com/album/2GfRJIk5y8lRd7ywHi5JCw?si=8E56AkrrTcSsT3YaV9IwPQ

Facebook: https://www.facebook.com/GuitarSlingers

Share in
Tagged in